Ons verhaal

De winkel bestaat al sinds 1977 en wordt gerund door Marjanne en haar drie kinderen Sharon, Joël en Jeroen. In de beginjaren was de winkel gevestigd in een klein pand aan de Noordstraat van Middelburg. Toen de winkel uit zijn jasje groeide werd er uitgeweken naar de huidige locatie aan de Korte Delft. Daar is De Tuin van Broeder Ludovicus echt een begrip voor Middelburg geworden. De naam van de winkel is op zijn zachtst gezegd bijzonder: die heeft vader Willem bedacht toen hij met een vriend in de kroeg zat.

Het bijzondere aan de winkel is dat de hele familie er werkt: de kinderen zetten het levenswerk van hun ouders voort. Zij hebben ieder hun eigen kwaliteiten. Zo is Jeroen heel praktisch ingesteld, hij doet graag de bestellingen en bezorgingen. Joël is meer op organisatorisch niveau actief en Sharon werkt al meer dan 18 jaar samen met Marjanne in de winkel, en heeft daardoor een enorme klantenbinding. Dat is erg belangrijk in een winkel als deze, de kleinschaligheid zorgt voor een warme en persoonlijke band met de klanten.

De vraag naar écht biologisch eten onder de inwoners van Middelburg en omstreken is duidelijk groeiende, bij steeds meer eettentjes in de stad staan biologische en vegan producten op het menu. Er komen steeds meer klanten naar de winkel, onder meer jonge ouders en studenten, die bewuste keuzes maken als het gaat om voeding. Vooral de vraag naar vegan voedingsmiddelen is groot en verder zijn veel mensen op zoek naar glutenvrije, lactosevrij en suikervrije produkten zonder chemische toevoegingen. Ook op dit gebied heeft de winkel veel te bieden, zowel in producten als kennis.

Foto door Wij Zijn de Stad Middelburg.

Deel gerust op: